276146342 10158278811345876 1211011324397789087 n

Informativa

Informativni je dio programa jedan od najzahtijevnijih. Svakodnevno praćenje konferencija, raznih događaja i manifestacija na terenu, obrada priopćenja i materijala pristiglih u redakciju, istraživanje  pojedinih tema i problema i njihovo redovito plasiranje u eter, zahtjeva angažman nekolicine ljudi i njihovu potpunu predanost poslu. Sve naše informativne emisije imaju za cilj pravovremeno, objektivno i redovito te što potpunije informiranje slušateljstva o najznačajnijim zbivanjima u regiji, zemlji i svijetu, ne odstupajući od načela istinitosti, nepristranosti, aktualnosti, ali i etičnosti. 

Naglasak i želja je kroz informativne emisije pružiti u prvom redu što više lokalnih informacija, no one iz zemlje i svijeta, putem Hine čiji smo pretplatnici, također nađu mjesto u gotovo svakoj našoj informativnoj emisiji.  Kratke se "Novosti" emitiraju radnim danom svakog punog sata u vremenu od 09:00 do 18:00 sati. Novosti u 10:00, 14:00 i 17:00 nose predznak "Lokalne novosti" i isključivo su lokalnog karaktera. Subotom se Novosti emitiraju u 13:00 i 14:00 sati, a nedjeljom u 13:00 sati. Središnja informativna emisija Radio Istre "Vijesti dana" u programu Radio Istre emitira se svakodnevno od ponedjeljka do nedjelje u 16:00 sati.

U 7:00, 12:00 i 19:00 sati emitiramo Vijesti Jadranske mreže, čiji smo član zajedno s još četiri jadranske radio postaje. To su Radio Dalmacija, Radio Ritam Šibenik, Novi radio Zadar i Radio Korzo.

"Novosti" kroz dan donose blitz vijesti i informacije, prije svega one iz zemlje i svijeta, ali i lokalne informacije, kratke najave i osvrte, a nakon svakih slijedi vremensko izvješće i izvješće o stanju u prometu. 

"Lokalne novosti" donose isključivo pregled svježih lokalnih informacija iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

"Vijesti dana" u prvom dijelu emisije donose pregled važnijih redovitih i izvanrednih aktivnosti i događanja na lokalnom i regionalnom području, uglavnom s tonskim prilozima. Slijede vijesti iz zemlje, zatim kratak pregled agencijskih vijesti iz svijeta te ponovo lokalne i regionalne vijesti koje su od manjeg značaja za širu javnost. Kraj emisije rezerviran je za kulturu i sport. Nakon "Vijesti dana" emitiraju se servisne informacije - meteorološko izvješće te izvješće Hrvatskog autokluba o stanju u prometu. 

Značajnije se teme detaljnije obrađuju u ostalim informativnim emisijama Radio Istre – rubrici "Aktualno" svakog radnog dana u 14:30 i emisiji "Ponedjeljkom otvoreno" ponedjeljkom u 17:04 sati.

Kontakt: Informativa Radio Istra